Steluța în căutarea Magiei tale Ediția II

Săptămâna 8

18 – 24 aprilie

  1. Lectoratul pentru părinți

Implicarea în lectoratul pentru părinți “Dezvoltarea emoțională a copiilor prin povești”; Furnizarea formularului de înscriere pentru părinți;

Trimiterea de materiale informative către părinți;

Descriere materiale părinți

Introducere. 

Proiectul “Steluța în căutarea Magiei tale” este creat de Asociația Andrei suntem toți și Editura 4A ForA pe baza cărții “Steluța” scrisă și ilustrată de Tosha Ferdean.

Cine este Asociația Andrei suntem noi? 

Asociația "Andrei suntem toți" a fost fondată în anul 2020 pentru a-l susține pe Andrei, un copil extraordinar care în 2018 a fost diagnosticat cu DIPG (tumoare pe trunchi cerebral). 

   Andrei a fost un copil plin de viață, extrem de curios, cu o inteligență cognitivă sporită și o inteligență emoțională nativă ieșită din comun. 

  Călătoria lui prin viață a atins multă lume și ne-a învățat să trăim viața nu doar să supraviețuim.

   În decembrie 2020, călătoria lui Andrei pe Pământ a luat sfârșit și ne-a lăsat o moștenire pe care ne propunem să o ducem mai departe:  autenticitatea, credința în ființa umană și puterea emoției acceptată.

Cine este Editura 4A ForA? 

 Această editură a apărut în familia celor 4A Ferdean, care după trecerea fiului lor Andrei într-o alta dimensiune, au decis să aducă în lume povești cu scop de dezvoltarea emoțională a copiilor și a adulților.

    Mama lui Andrei, Tosha Ferdean, a scris povești pentru copiii ei din dorința de a le povesti și explica viața și în special de a-i ajuta să își gestioneze emoțiile neplăcute, cum ar fi frica de întuneric (în cartea “Hăinuță fermecată”). Dincolo de ceea ce percepem noi cu ochiul liber există și o altă lume pe care ea și-a dorit să o arate copiilor ei, lumea plină de MAGIE.  

   După plecarea lui Andrei mama sa, Tosha Ferdean, a decis să publice prima carte cu numele Steluța, care a fost ilustrată de ea și de fiul său Andrei. Ar fi putut să o publice oriunde însă dorința sa de a aduce în lume MAGIA emoției a fost foarte mare. Și-a dorit să împărtășească cu cei din jur moștenirea pe care a lăsat-o Andrei: autenticitatea, credința în ființa umană și puterea emoției acceptată. Andrei a atins cu MAGIE fiecare om care a interacționat cu el la un moment dat. 

În acel moment s-a născut, ca o pasăre phoenix, editura 4A ForA, care prin produsele create în incinta sa, își propune:

să ofere instrumente pentru timpul de conectare cu copilul; 

să încurajeze accesul la resurse pentru dezvoltare emoțională; 

să ofere instrumente pentru a crea o relație cu propria persoană și implicit o relație cu cei din jur; 

să aducă instrumente pentru a dezvolta imaginația; 

să aducă cât mai mult suport psihologic;

Prin experiența sa, Tosha Ferdean, își propune să aducă în lume nu doar cărți, ci să creeze un viitor plin de MAGIA emoției integrată, pentru generațiile viitoare.

Cartea “Steluța”

Steluța a fost creată din dorința autoarei să le explice copiilor săi cum stă treaba cu cele 7 flori pe care le avem noi în corpul emoțional. La început a fost doar o poveste dar când a venit momentul să o publice și-a dat seama că povestea fără exercițiile de lucru cu emoțiile nu aduce toată valoarea pe care și-o dorește ea să o facă cadou copiilor din lumea întreagă. Așa a apărut colecția A (în numele lui Andrei) și anume o serie de cărți care să lucreze intens cu emoțiile cititorului. 

Colecția A conține două tipuri de cărți: 

Povestea, care cuprinde însăși cartea și exerciții de lucru cu emoția tratată în carte;

Creează-ți povestea Steluța, caietul de lucru. 

Conceptul “Creează-ți povestea” începând cu Steluța a apărut ca un strigăt de disperare într-o perioada în care autoarea se lupta cu durerea pierderii lui Andrei. Era foarte supărată că a fost luat de lângă ei și atunci a simțit că Andrei i-a reamintit decizia pe care o luase în momentul în care a aflat de boala lui. În acea perioadă avea două opțiuni: să plângă și să-i facă zilele lui Andrei grele sau putea să se bucure de fiecare zi petrecuta cu el, indiferent că erau 2 săptămâni (cât a fost pronosticul lui inițial) sau 2 ani jumate (cât a mai trăit). În acel moment Tosha și-a dat seama cât de important este să-ți scrii singur povestea. 

Creează-ți povestea este un instrument de introspecție care sprijină cititorul în călătoria sa de rescriere a poveștii personale. Prin exercițiile din caietul de lucru, cititorul este încurajat să facă introspecție și să vindece traume din trecut, astfel încât povestea din prezent și viitor să arate exact așa cum își dorește.”

Proiectul “Magia în căutarea Magiei tale”

Ideea proiectului a apărut din dorința de a aduce contribuție în viața copiilor prin școală. Acesta vine cu dorința de a duce moștenirea pe care ne-a lasat-o Andrei mai departe și anume să explorăm lumea magică a emoțiilor. Proiectul este destinat descoperirii și dezvoltării potențialului la maxim al copiilor în domeniu de emoții. 

Proiectul cuprinde o serie de 6 activități pentru elevi, 2 formări pentru profesori,

un eveniment de educație parentală, o expoziție și un concurs pentru elevi.

În cadrul proiectului am creat un eveniment special dedicat părinților copiilor ce participă la proiect. Acest eveniment vine cu câteva teme extrem de actuale în ceea ce privește dezvoltarea emoțională. 

Tosha Ferdean, autoare cărții Steluța și creatoarea proiectului “Steluța în căutarea Magiei tale ” ne va vorbi despre proiect, despre cum a apărut Steluța și de ce crede ea că aceasta aduce valoare în viața copiilor. Strălucirea există în fiecare din noi. Atunci când aceasta este văzută și apreciată, doar atunci poate străluci la adevărata valoare.

Berghea Laura Maria psiholog clinician și psihoterapeut ne va vorbi despre Cercul siguranței. Cercul siguranței este bazat pe teoria atașamentului și este conceput pentru a spori siguranța atașamentului părinte-copil. Decenii de cercetare universitară au confirmat faptul că atunci când copiii se simt în siguranță, dau dovadă de o empatie crescută, o mai mare stimă de sine, relații mai bune cu părinții și colegii, o capacitate crescută de a gestiona mai eficient emoțiile, în comparație cu copiii care nu se simt în siguranță.

Scriitoarea Adriana Roman ne va vorbi despre “Literatura în viața copiilor”. Viața Adrianei Roman este o adevărată poveste în sine. A avut coborâșuri și urcușuri în timp ce literatura i-a rămas prietenă de nădejde. Fie că a citit fie că a scris, strălucirea și-a făcut loc în viața ei. Adriana ne va împărtăși ce impact a avut Steluța în viața ei și a familiei ei.

Raluca Bugariu, consultant în ordine și organizare, trainer, facilitator, coach, Fondator al mișcării *Bucuria dulapurilor ordonate",  ne va aduce aminte cât de importantă este ordinea în viața noastra și , în mod special, care este rolul esențial al ordinii în emoții, atât la copii cât și la părinți.

Fiecare cadru didactic are la clasă cartea Steluța. Copiii au ocazia să lucreze din ea activități. Dn carte se poate lucra cu părintele sau chiar cu toată familia. 

Pentru mai multe informații și achiziția cărții puteți citi pe site-ul editurii: www.4afora.com

Descarcă material

Pentru a participa la conferința pentru părinți, părinții vor completa mailul și codul profesorului aici.

Codul profesorului îl veți trimite pe mail părinților împreună cu linkul la pagină. Acesta îl găsiți în contul personal la secțiunea proiectului.

4 Responses

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *