Impresii

Mulțumim cadrelor didactice pentru implicare și pentru impresiile trimise de-a lungul proiectului.

Mai jos puteți citi câteva dintre aceste impresii:

Bun găsit, “Andrei suntem toți”! Săptămâna aceasta am descoperit tristețea, am localizat-o, am gustat-o, mirosit-o, am simțit-o și am vorbit despre ea. Copiii au dat niște răspunsuri fantastice: tristeațea se află în inimă, în ochi, are culoarea neagră, violet, roșie, miros de “plâns” și gust amar. S-au distrat învârtind roata ” tristeții” și au căutat și găsit soluții la ieșirea din această stare ( să ascultăm povești, să ne plimbăm, să ne odihnim, să cântăm).
P.S. “Grupa steluțelor” împreună cu educatoarea Ciglenean Cristina, Șc.gimn.nr.3 Cisnădie, structura Gr.cu pp.nr.4 vă transmitem gânduri bune și multe, multe inimioare
Avem și cufărul cu povești magice din care scoatem “Steluța”.

C. C., cadru didactic în Șc.gimn.nr.3 Cisnădie, structura Gr.cu pp.nr.4

Am realizat câteva activități integrate pe baza subiectului abordat în aceasta săptămână TRISTETEA.Am fost surprinsă să aflu de cum văd și simt ei această emoție.De exemplu “nor roz deoarece e culoarea care nu le place” sau “ghiocel cu capul aplecat” ce sugerează supărarea.Remediile de alungare a a cestei stări, descoperite împreună au fost totodată variate și interesante (o îmbrățișare, rugăciune, un film bun, o bucată de ciocolată, o plimbare în natură, etc).

T. M. D. cadru didactic la Clasa a-III-a.

Copiii sunt fascinați de această minunată carte . Mă întreabă în fiecare dimineață : ,, Doamna , astăzi facem Steluța ? ,, . Îmi pare rău că nu am avut inspirația să-i filmez când le-am arătat ilustrațiile din carte , ( ,, Oau!, Ce frumos, doamna ! etc ) . Mi-au dat niste răspunsuri uimitoare la întrebările din roata magică .Si în pauze discutau între ei în ce momente s-au simțit triști și cum au ,, ieșit ” ei din această emoție.

M. G., cadru didactic la Clasa I.

Activitățile propuse în proiect au fost foarte bine primite de copii. Ne-am jucat, am explorat, ne-am dat frâu liber imaginației și am reușit încet, încet să ne descoperim. Am realizat desene din suflet cu suflet, le-am postat pe platformă și așteptăm să fim premiați.
Intrebarea săptămânii este: -Doamna, când mai vine ,,steluta” în vizită?

G. M. C., cadru didactic la Clasa I.

A fost o temă provocatoare pentru mine și elevii mei. Autocunoaștere prin descoperirea unicității personale prin intermediul activității propuse prin proiect a adus un plus valoare coeziunii de grup. A încurajat pe elevii timizi de felul lor să se exprime cum nu am crezut că va fi posibil. VĂ MULȚUMIM!

C. R., cadru didactic la Clasa pregătitoare

La activitatea acestei săptămâni, copiii au răspuns minunat la întrebarea,, Ce s-a întâmplat când a plouat?”
1.Ploaia dă naștere unei noi flori.
2Steluța înflorește ca apusul.
3.Plouă ca să primească floarea,apă și substanțe hrănitoare.
4.Când a plouat,din pământ au ieșit frații Steluței.

* CE A SPUA STELUȚA LUMII ?
Vreau să vă cunosc! Vreau să fiu la fel ca tine!
Vreau să explorez lumea!
Eu vă luminez calea în viață!
Fiecare loc de pe pământ e frumos !

Deasemenea au relizat afișe drăguțe,în care au descris în cel fel sunt unici.
A fost interesant și plăcut !

R. M., cadru didactic la Clasa a-II-a.

Culorile care redau tristețea sunt: maro, violet, albastru, verde închis, negru,
Au enumerat momente în care au simțit tristețea(când au râs copiii de ea, când a plecat pisica…). Un copil a precizat că s-a panicat atunci când a fost trist. Soluții pentru a ieși din această stare ar fi: plimbarea cu familia, vizionarea unui desen animat, lectura unui text hazliu, desenatul, băutul unui pahar de ceai dulce sau lapte cu cacao, jocul cu prietenii sau cu mașinuțele.
Cea mai frumoasă remarcă a avut-o R., acesta afirmând că:
,,Simțim tristețea în inima spartă în două.” Toți copiii au contribuit la o oră frumoasă, în care cu ajutorul Roții magice și-au explorat trăirile interioare și au găsit soluții diverse la probleme de viață, trăite de ei sau de colegi.

R. M., cadru didactic la Clasa a-II-a.

Încerc să îmi descopăr elevii ori de câte ori am ocazia, dat fiind faptul că suntem la început de drum, iar activitățile scolare s-au desfășurat în mare parte online. Chiar si ,,steluța” am descoperit-o pentru prima dată online, deoarece după nici o săptămână de școală am avut o elevă pozitivă și a trebuit să desfășor activitatea următoarelor 2 saptamani online. Cu toate acestea, ,,fluturașii” mei au realizat desenele pentru expoziția virtuală, iar atunci când s-au întors la școală și-au adus propriile lucrări pe care le-au prezentat și colegilor. De asemenea, m-au rugat să le mai citesc încă o dată povestea cu ,,steluța”, deoarece vor să o mai audă încă o dată.
Chiar dacă suntem mici, încercăm să facem față tuturor provocărilor și să ne bucurăm de fiecare eveniment din cadrul acestui proiect atât de…emoționant. Mulțumim!

Ș. B. M. cadru didactic la Clasa I.

Am ramas surprinsa cat de multe lucruri stiu elevii mei despre unicitatea personala, cum reusesc sa isi puna in valoare potentialul pentru a fi remarcati si admirati de colegi.

B. M., cadru didactic la Clasa pregătitoare

,,iubirea naște iubire!”

M. A. cadru didactic la Clasa a-IV-a

Stim dintotdeauna faptul ca cei mici sunt curiosi in legatura cu orice ii inconjoara. Insa atunci cand le si cream o punte catre curiozitate, aceasta va fi cu atat mai mare si mai fructuoasa! Copiii au excelat in a-si exprima emotiile, au declarat ca incep sa se cunoasca pe ei insisi…” doamna, acum incep sa inteleg cine sunt eu” , mi-au declarat unii, altii au spus ca acum stiu ca sunt unici si ca acest lucru ii face deosebiti….Este o incarcatura emotionala la fiecare activitate desfasurata, incat incep sa visez la o lume cu mult mai buna pe care o vor crea micii nostri copii!
Va multumesc!

I. V. J., cadru didactic la Clasa pregătitoare.

O provocare interesantă! Lucrările copiilor au tot venit în ultimele zile/săptămâni.
Mare parte din elevi,80% au avut lucrări la cel puțin o secțiune.
M-a surprins dragul cu care desenau despre proiect și în completarea orelor de Matematică sau la alte discipline.
Nu a fost ușoară jurizarea , ei oferind mai multor copii punctaj maxim.
Au fost foarte implicați !
A fost un mare câștig pentru clasă, participarea la fiecare activitate din proiect!
Elevii au cerut acasă, pe rând, cartea cu Steluța și urmăresc noutățile privind cartea care abia s-a lansat.
Au urmărit împreună cu părinții, lectoratul oferit de echipa de proiect.
Mulți colegi mă întreabă despre lucrări și dacă se mai pot înscrie.
E un proiect diferit, special și valoros !
MULȚUMIM!

R. M., cadru didactic la Clasa a-II-a.

Am ales ca activitate “Tristetea”, dar aș dori să vă spun că toate activitatile au avut un impact deosebit asupra copiilor.
Pe mine, cadrul didactic, m-a făcut să descopăr o altă latură a sufletelor lor, iar pe ei, copiii, i-a făcut să înțeleagă că este normal să avem anumite sentimente, chiar dacă acestea sunt plăcute sau mai puțin plăcute. Desenele pe care le-au realizat precum și gândurile pe care le-au exprimat, i-au ajutat să-și înțeleagă trăirile.
Nu aș lăsa pe ultimul loc nici lectoratul cu părinții care a fost foarte bine permit.
Felicitări organizatorilor pentru inițiativa acestui proiect!

C. D. cadru didactic la Clasa a-II-a

Impresiile sunt mult mai multe, aceasta este doar o selecție. Fiecare cuvânt ne-a umplut inima cu recunoștința și cu certitudinea că proiectul a adus valoare în inimioara copiilor și cadrelor implicate.

CONTACT

Ne puțeți contacta pe e-mail: proiectulscmt@gmail.com

Ne puteți urmări pe următoarele canale de media:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s