Steluța în căutarea Magiei tale

Concurs de poveste

Concurs cu tema “Steluța alături de mine” – povestea continua

În perioada 18 octombrie 2021 – 21 decembrie 2021, Asociația Andrei suntem toți în cadrul PROIECTULUI EDUCAȚIONAL NAȚIONAL DE DEZVOLTARE SOCIO-EMOȚIONALĂ “Steluța în căutarea Magiei tale” organizează CONCURSUL DE SCRIERE DE POVESTE cu numele “Steluța alături de mine” – povestea continua.

Scopul concursului

Concursul are ca scop să încurajeze creativitatea și imaginația copiilor în legătură cu acceptarea și recunoașterea emoțiilor personale.
În cadrul primelor săptămâni de proiect, copiii au făcut cunoștință cu Steluța și călătoria ei în brațele mamei Pământ și tatălui Soare. La sfârșitul poveștii, Steluța se întoarce de unde a venit.

Tema concursului “Steluța alături de mine” – povestea continua își propune să aducă trăirea copilului după descoperirea Steluței în interior său.

Înainte de a crea povestea, cadrul didactic va discuta cu copiii temele, punăndu-le întrebările:

Cine este Steluța?
Ce am aflat eu de la Steluța?
Ce daruri mi-a adus mie Steluța?
Ce flori am descoperit la mine? Cum le recunosc?
Cum arată Magia mea?

Un al doilea scop al activității, este să învețe copiii să fie imparțiali și să-și asume rolul de juriu corect.
Cadrul didactic îi va încuraja pe copiii să jurizeze concursul și să fie corecți astfel încât prin această activitate vor deprinde abilitatea de fair – play

Înscriere (perioada de înscriere a concursului este 18 octombrie 2021- 18 noiembrie 2021)

Cadrul didactic coordonator va organiza în cadrul clasei concursul.

Cadrul didactic coordonator se va asigura că toți copiii au înțeles ce este necesar să facă și va colecta toate lucrările de la copii;

Cadrul didactic va primi lucrările copiilor care participă în concurs până cel târziu 18 noiembrie 2021.

Desfășurarea concursului (perioada de desfășurarea concursului este 18 noiembrie 2021- 21 decembrie 2021)

Concursul se va ține în mediul clasei fizice, dacă situația permite scoala off-line și în cadru on-line, în caz că situația impune acest lucru;

La secțiunea proză, concursul va consta în realizarea unei povești în scris după tema: “Steluța alături de mine” – povestea continuă;

La secțiunea poezie, concursul va consta în realizarea unei povești în versuri după tema: “Steluța alături de mine” – povestea continuă;

La secțiunea de benzi desenate, concursul va consta în realizarea unei compoziții plastice (cu tehnica: bandă desenată) în care copilul va desena scenele unei povești create de el, după tema “Steluța alături de mine” – povestea continuă

Jurizarea și premierea concursului (perioada de jurizare a concursului este de o luna: 21 noiembrie 2021 – 21 decembrie 2021)

Lucrările participante la concurs vor fi jurizate de către copiii din clasă.

Se vor puncta emoția, originalitatea, creativitatea lucrării și utilizarea unui limbaj expresiv corespunzător categoriei de vârstă.

Rezultatele concursului vor fi prezentate în cadrul clase și al părinților, dacă situația pandemică permite acest lucru.

Lucrările concursului vor fi premiate pe secțiuni după cum urmează locul I, locul II, locul III cu diplome de merit și toți copiii din concurs vor primi diplomă de participare.

Data premierii va fi stabilită de fiecare cadru didactic în parte, în funcție de programul clasei în perioada respectivă.

Editarea și tipărirea cărții

Lucrările premiate cu loc I pentru fiecare secțiune vor fi trimise către organizatori.

Cu lucrările premiate va fi editată și publicată în format electronic o carte în intervalul februarie – martie 2022.

Cadrul didactic va completa formularul oferit de organizatori, pentru a furniza lucrarea de loc I pentru secțiunea/secțiunile la care a fost organizat concursul în clasă.

Dacă concursul s-a organizat pe mai multe secțiuni, cadrul didactic va completa formularul pentru fiecare loc I la fiecare secțiune.

Etapele proiectului

Conferința națională

Teme abordate:

Dezvoltarea emoțională. Rolul dezvoltării emoționale în viața copilului.
Steluța la clasă
Impactul poveștilor. De ce să le citim copiilor?
Impactul poveștilor pentru profesori

Citeste mai mult

Eveniment părinți 4 noiembrie 2021

Teme abordate:
Strălucirea din fiecare;
Dezvoltarea emoțională la copii;
Literatura în viața copiilor. Impactul Steluței;
Ordinea în emoții;

Citeste mai mult

Concurs de poveste

Scopul concursului
Concursul are ca scop să încurajeze creativitatea și imaginația
copiilor în legătură cu acceptarea și recunoașterea emoțiilor

Citeste mai mult

Expoziție virtuală

Scopul expoziției este de a conștientiza că emoțiile fac parte din ființa umană și că exprimarea lor este un lucru benefic. Având în vedere că este la nivel național, copiii au ocazia să vadă și să simtă apartenența la grup și în special că nu sunt singurii care au emoții.

Citeste mai mult