Blog

AndreiCiteste

Andrei Citeste 2021

Proiectul #AndreiCiteste a fost creat pentru Andrei si toti copiii din lume. Andrei este un copil care este extrem de curios, interesat extrem de mult de tot ce exista pe Pamant. Asa cum in decembrie 2020 a decis sa isi parasesca corpul, acum nu mai poate sa deschida singur o carte, fiind un norisor 😉 . Noi, #prieteniiluiAndrei, am decis sa ii citim povesti si diverse curiozitati, pentru a-l ajuta in continuare sa isi hrănească curiozitatea. Astfel, de fiecare data cand un copil vizioneaza un video din proiectul #AndreiCiteste, Andrei va asculta si va vedea acel video.

Daca vrei si tu sa ii citesti lui Andrei, poti sa o faci foarte siplu. Este nevoie doar de câțiva pasi:

1. Gasesti povestea sau informatia pe care vrei sa i-o citesti lui Andrei.

2. Vorbesti cu parintii tai daca sunt de acord sa postam filmarea cu tine pe canalul nostru de youtube.

3. Te inregistrezi citind povestea sau curiozitatea.

4. Iei legatura cu noi pentru a ne trimite filmarea.

5. Te bucuri ca Andrei si toti copiii din lumea toata pot sa asculte ce citesti tu 🙂

Vino si tu alaturi de noi sa-i citim lui Andrei!

Pentru a urmari proiectul #AndreiCiteste te asteptam pe canalul de youtube al asociatiei.

prietenii lui andrei

Familia Iacob

Acum  mai mult de 10 ani am cunoscut un medic de excepție, Daniela Iacob, care ne-a fost lângă noi de fiecare dată când fetița mea avea vreo problema de sănătate. Apoi a apărut Andrei. Acest medic minunat a fost lângă noi din nou. Copiii au crescut și nu a mai fost nevoie să apelăm la doamna doctor.

Acum câteva săptămâni am primit un telefon care mi-a dat piele de găină. Era doamna doctor care aflase că ne-am întors acasă și m-a sunat să îi ofere lui Andrei suportul ei și ajutor pentru noi dacă avem nevoie. Am fost extrem de emoționată și anume fiindcă a luat decizia să ne ajute fără a fi nevoită să facă asta. S-a gândit la noi cu suflet mare ce are și a trecut peste “condiția” de medic, pe care o mai pot observa în România și pur și simplu a fost OM, așa cum o cunosc de peste 10 ani.

Săptămâna trecută l-am cunoscut și pe D-nul doctor Iacob. Bine se zice că “cine se aseamănă se adună”!!!! Acest OM cald și cu suflet mare a fost lângă noi într-un mod minunat. Am avut multe emoții, fiindcă în aceeași situație, în trecut, au apărut complicații, și acum, totul a decurs atât de simplu și ușor. Apoi, a stat cu noi și a povestit fără să simt că deranjez sau că îl rețin din ceva.

Oameni minunați, vă mulțumesc că sunteți lângă noi și vă sunt recunoscătoare că datorită medicilor ca voi, România are o șansă.

Vă sunt recunoscătoare că faceți aceasta profesie cu placere și pacientul este și el om, nu doar un obiect de lucru!!!

 

prietenii lui andrei

Secția ATI din Debrecen

Această postare este dedicată celor care au avut grijă de Andrei timp de 5 săptămâni în fiecare zi și în fiecare noapte, oameni minunați din secția de ATI pediatrică din Debrecen!!!

Cât timp am fost acolo, am simțit că sunt într-o mare familie care are grija de copiii lor. M-am simțit în siguranță și cel mai important că m-am simțit că au credința că Andrei se va face bine. Era intubat, respira un aparat pentru el și acești oameni minunați mă încurajau și îmi dădeau aripi.

Le sunt recunoscătoare asistentelor care au avut multa răbdare cu mine să mă învețe tot ce se face într-o secție de ATI și au avut încredere să mă lase să fac totul singură pentru copilul meu. Eram acolo de la 6:45 până la 21:00, poate chiar 23:00 seara și ele au devenit lumea mea timp de 5 săptămâni. O lume plina de iubire și de respect fața de viață.

Vă mulțumesc oameni minunați!!!!

—-

This post is dedicated to those who took care of Andrei for 5 weeks every day and every night, wonderful people from the pediatric ATI section in Debrecen !!!

While I was there, I felt like I was in a big family looking after their children. I felt safe and most importantly I felt that they had the faith that Andrei would do well. He was intubated, breathing apparatus for him, and these wonderful people encouraged me and gave me wings.

I am grateful to the nurses who have been very patient with me to teach me everything that is done in a section of ATI and have trusted me to let myself do everything for my child. I was there from 6:45 until 21:00, maybe even 23:00 in the evening and they became my world for 5 weeks. A world full of love and respect for life.

Thank you wonderful people !!!!

 

 

Uncategorized

Victoria Doinița Popescu

Victoria îmi este prietenă de ceva timp. Duminică, în data de 6 mai 2018, Andrei a venit din tabăra în care a fost cu grădinița. Mi s-a părut că ceva este în ne regulă. Energetic îl simțeam diferit și nu într-un fel bun. Am lucrat cu el dar mi-am dat seama repede că mă depășește. Atunci i-am scris Victoriei. I-am zis temerile mele și ea s-a conectat de urgență la Andrei.  Din acea zi, acest suflet minunat nu a contenit s-a curățe și să îl susțină pe Andrei în călătoria lui.

Atunci când nimeni nu îi dădea șanse, ea mi-a zis cele mai frumoase cuvinte!!! Cuvinte pe care le țin minte și acum și mi le amintesc de fiecare dată când îmi este greu. A zis așa : “Ai încredere în viață!“.

Acesta este adevărul. De multe ori uit că Andrei are planuri mari pe acest pământ și că Dumnezeu are planuri mari cu el.

Victoria m-a încurajat în moduri în care nici ea nu își poate imagina. A lucrat permanent cu Andrei și de multe ori m-a protejat și pe mine de emoțiile negative care veneau dinafară, de emoțiile negative care veneau din mine și de frica care mă cuprindea la început. Cred că o mare parte a vindecării și stabilizării lui Andrei vine din grija ei pentru noi și pentru acest lucru îi sunt extrem de recunoscătoare!!

Scumpa mea, nu voi avea cuvinte vreo data să-ți mulțumesc pentru ce ai făcut pe Andrei și familia noastră. Un lucru pot sa-ți spun cu siguranță, sunt extrem de recunoscătoare pentru că ai apărut în viața noastră, într-o seara de septembrie. Te iubesc mult și îți mulțumesc!!

 

Uncategorized

Prodan Ilina

Doamna Ilina este o persoana obișnuită, ca noi toți, care a fost lângă noi, atunci când a fost cel mai greu. În data de 9.05.2018, am ajuns la UPU Timișoara cu Andrei, mai mult speriați că își pierde echilibrul. Atunci ne era frică să nu aibă un hematom pe creier și acum mă gândesc cât de mult mi-aș fi dorit ca acesta să fi fost diagnosticul.  Doamna doctor Ilina, a fost lângă noi și lângă Andrei în cele peste 10 ore în care am stat la UPU și ne-a făcut să ne simțim ca în Occident. Atunci când am aflat rezultatele de la CT, ea a fost primul suport moral pe care l-am avut și ne-a dat cele mai bune sfaturi pe care nici în ziua de azi nu le-am uitat. Îi vom fi recunoscători veșnic acestui suflet minunat care a știut ce zace în inima unui părinte în astfel de momente și ce trebuie să spui într-un astfel de moment în care nu prea au ce să zici.